Vanliga frågor och svar

Hittar ni inte svaret är ni mer än välkomna att kontakta oss!

1. Vad innebär att "rensa cachen", och varför måste man göra det?

Att rensa cachen innebär att du raderar data som har lagrats i din webbläsare. Webbläsaren lagrar dessa cache för att det ska gå snabbare att ladda upp exempelvis bilder nästa gång du besöker en specifik webbsida. Ibland kan man därför behöva rensa cachen för att kunna se nya bilder som har importerats till webbsidan.

Behöver du hjälp med att rensa cachen? Klicka här för att komma vidare till vår guide.

2. Vilka ändringar kan jag göra själv på hemsidan?

Med Bliss Webbstudio kan du enkelt gå in och redigera text och bilder på din hemsida. Verktyget är anpassat för att du som användare ska kunna utföra lätta redigeringar utan att behöva vara orolig för att gå miste om viktig programmering. När din webbsida är färdig och redo för att gå live får du alltid en genomgång av verktyget som anpassas efter dina behov.

3. Varför ska man arbeta med SEO?

SEO, även kallat sökmotoroptimering, baseras på att bygga upp dina landningssidor, undersidor och tillhörande text utifrån populära sökord som beskriver ditt företag och dess tjänst. Välskrivna SEO-texter gör att du ökar dina chanser att hamna högre upp på Google sök.

Vill du ha hjälp med att skapa SEO-texter? Kontakta oss för upplägg och priser.

4. Kan jag koppla mina sociala medier till hemsidan?

Du kan hänvisa till alla dina sociala medieplattformar i form av länkar eller inbäddade ikoner. Instagram gör det även möjligt att koppla och skapa ett eget flöde på din webbsida, som stylas efter önskad layout. Vårt verktyg möjliggör även inbäddning av YouTube-klipp.

5. Varför behöver jag ha köpvillkor på min e-handel?

Om du driver en webbshop eller liknande verksamhet som besitter ett betalningssystem måste du ha köpvillkor som redovisar vilka rättigheter kunden har efter att hen har genomfört sitt köp. Ett köpvillkor kan exempelvis innefatta ångerrätt, garantier och service eller återbetalningsskyldighet.

Vill du veta mer om vilka förordningar som gäller angående olika köpvillkor? Se vår guide här.

6. Hur vet jag var jag har min domän och DNS?

En DNS används för att översätta och koppla ihop olika domännamn och IP-adresser för att kunna förenkla adresseringen till en webbsida. Själva systemets egenskaper går att jämföra med hur en telefonkatalog används för att koppla ett telefonnummer till en person eller företag. Du kan alltid hitta din domän samt DNS med hjälp av ditt domännamn.

Är du osäker? Fråga oss så hjälper vi gärna till att hitta rätt!

7. Vad är en DNS-hanterare och hur kommer jag åt den?

En DNS-hanterare är ett system som styr hur din domän ska fungera. I hanteraren registreras specifika uppgifter som exempelvis manövrerar din e-mail eller hemsida. Vi på Direktonline administrerar alltid våra kunders DNS-hanterare internt, där varje kund får en individuell DNS-portfölj.

8. Hur lång tid tar det att peka en hemsida?

Att peka en hemsida innebär att man går “live” med den. Så fort vi har tillgång till er DNS tar det oftast inte mer än en timma att genomföra en pekning. Då en pekning inte går att tidsinställa utför vi dem endast under måndagar-torsdagar för att försäkra oss om att allt går rätt till.

9. Varför ska man ha ett Google Analytics-konto?

Med hjälp av Google Analytics kan du enkelt följa och analysera all trafik som inkommer till din webbsida. Du kan följa upp och utvärdera era marknadsinsatser, ta reda på vilka sidor som är mest populära samt analysera hur era besökare navigerar på hemsidan. Statistiken hjälper er att hålla koll på både försäljning, insatser och era besökare.

Behöver du hjälp med att sätta upp ditt Google Analytics-konto? Klicka här för att komma till vår guide.

10. Kan jag lägga in en karta på min hemsida?

Google Maps är en digital karta som visar ditt företag, organisation eller annan verksamhets geografiska plats. Att synas på Google Maps är för att öka synligheten för dina kunder och intressenter.

Kom i kontakt med oss

Fick du svar på dina frågor?

Eller behöver du ta del av vidare information? Då är du varmt välkommen att kontakta oss! Fyll i formuläret nedan, så kontaktar vi dig så fort som möjligt.

Skapa ärende

Njut av våra kakor med en härlig kopp kaffe! Vi använder oss utav kakor på den här hemsidan. Vissa för att förbättra användarvänligheten för dig som besökare, andra för att sidan ska fungera korrekt. Läs mer om kakor
Inställningar för samtycke

Inställningar för samtycke

Läs mer om kakor
Nödvändiga kakor
Dessa kakor används då våra besökare använder en funktion på vår webbplats och är nödvändiga för att webbplatsen ska fungera fullt ut. Dessa kakor kan därför inte stängas av. Kakor används exempelvis då du fyller i ett formulär eller skapar ett konto och lagrar ingen personlig identifierbar information.
Prestanda kakor
Denna typ av kaka hjälper oss att följa antal besök på vår webbsida och hur våra användare hittade till oss. Vi använder kakor till att mäta och analysera för att exempelvis kunna förbättra användarvänligheten på vår webbplats. Vi kan med hjälp av våra insamlade kakor analysera hur användaren navigerar på webbplatsen, och ta bort irrelevanta sidor och information för att skapa ett så användbart material för våra kunder som möjligt. Den information som vi sparar är exempelvis vilka produktsidor som du besöker.
Marknadsföring
Dessa kakor används för att kunna analysera hur vi kan marknadsföra våra produkter och tjänster. Insamlingen av kakor kan exempelvis hjälpa oss att anpassa annonser till våra besökare baserat på dess tidigare användning av våra tjänster.