Hantering av kakor

Denna webbplats använder kakor (även kallat cookies) för att vi bland annat ska kunna se hur våra tjänster används, ge oss statistik kring hur många besökare vi har och vilka delar av webbplatsen dom besöker mest. På så sätt kan vi lära oss mer om vad våra besökare tycker om och vad vi kan förbättra. Vidare används kakor för att anpassa användarupplevelsen. 

Står du som kund hos oss och vill säkra din hemsida? Läs mer om hur vi kan hjälpa dig i frågan om säkerhet

Vad är en kaka i detta sammanhang?

 

En kaka består av en textfil med data som har en unik stämpel. Den skickas från webbplatsen till din webbläsare och sparas sedan på din hårddisk så att webbplatsen kan känna igen din dator. Kakor används på de flesta webbplatser för att förbättra användbarheten och de innebär inte en säkerhetsrisk. Informationen som samlas in med kakor är anonym och innehåller inga personliga uppgifter, såsom namn eller e-postadresser. Vi kommer aldrig att överlåta dina uppgifter till tredje part.

Som användare kan du i din webbläsare välja att blockera kakor och även ta bort dem som redan ligger lagrade på datorn. Värt att tänka på, om du väljer att blockera kakor helt så kan detta leda till försämrad funktionalitet och att webbplatsen inte fungerar som tänkt.

 

Undvika kakor

Vill du inte acceptera kakor så finns inställningar i din webbläsare som gör att du automatiskt nekar till lagring av kakor eller informeras varje gång webbplatsen begär att få lagra en kaka. Genom webbläsaren kan också redan lagrade kakor raderas. Se webbläsarens hjälpsidor för mer information. Du kan neka användning av persistenta kakor utan att det påverkar funktionaliteten på webbplatsen. Nekande av sessionskakor medför dock att du kanske inte får åtkomst till samtlig funktion på webbplatsen.

 

Mer information

Ytterligare information om kakor finns på Post- och telestyrelsens webbplats, www.pts.se.

Integritetspolicy

Läs om vår integritetspolicy

Läs mer

Njut av våra kakor med en härlig kopp kaffe! Vi använder oss utav kakor på den här hemsidan. Vissa för att förbättra användarvänligheten för dig som besökare, andra för att sidan ska fungera korrekt. Läs mer om kakor
Inställningar för samtycke

Inställningar för samtycke

Läs mer om kakor
Nödvändiga kakor
Dessa kakor används då våra besökare använder en funktion på vår webbplats och är nödvändiga för att webbplatsen ska fungera fullt ut. Dessa kakor kan därför inte stängas av. Kakor används exempelvis då du fyller i ett formulär eller skapar ett konto och lagrar ingen personlig identifierbar information.
Prestanda kakor
Denna typ av kaka hjälper oss att följa antal besök på vår webbsida och hur våra användare hittade till oss. Vi använder kakor till att mäta och analysera för att exempelvis kunna förbättra användarvänligheten på vår webbplats. Vi kan med hjälp av våra insamlade kakor analysera hur användaren navigerar på webbplatsen, och ta bort irrelevanta sidor och information för att skapa ett så användbart material för våra kunder som möjligt. Den information som vi sparar är exempelvis vilka produktsidor som du besöker.
Marknadsföring
Dessa kakor används för att kunna analysera hur vi kan marknadsföra våra produkter och tjänster. Insamlingen av kakor kan exempelvis hjälpa oss att anpassa annonser till våra besökare baserat på dess tidigare användning av våra tjänster.