OPTIMERA WEBBEN FÖR GDPR

Nya dataskyddsförordningen

Den 25 maj börjar en ny dataskyddsförordning, GDPR, att gälla i hela EU. Målet är att stärka skyddet mot att personuppgifter sprids utan att individen har koll på det. GDPR står för General Data Protection Regulation och i Sverige ersätter den personuppgiftslagen, PUL.

Det här innebär att alla företag och verksamheter måste se över och anpassa hur de hanterar personuppgifter. Du kommer till exempel inte att få samla in fler personuppgifter än nödvändigt, du får bara ha dem en viss tid och för ett i förväg bestämt ändamål. Du måste också ha koll på var personuppgifterna lagras och hur säkra IT-systemen är. Det här kan också få betydelse för din webbplats och funktioner på den.

Verkar det krångligt?

Lugn, vi hjälper dig att se över din webb så att den uppfyller kraven i den nya dataskyddsförordningen.


Inställningar för cookies
Vår webbsida använder cookies för att hemsidan och våra tjänster ska fungera som de ska. Cookies hjälper oss att förbättra användarvänligheten för dig som besökare, och därför är vissa cookies nödvändiga för att webbsidan ska vara fullt fungerande. Nedan kan du läsa mer om våra cookies och vilka som är valbara.
Inställningar för samtycke
Inställningar för samtycke
Nödvändiga cookies
Dessa cookies används då våra besökare använder en funktion på vår webbplats och är nödvändiga för att webbplatsen ska fungera fullt ut. Dessa cookies kan därför inte stängas av. Cookies används exempelvis då du fyller i ett formulär eller skapar ett konto och lagrar ingen personlig identifierbar information.
Prestanda cookies
Denna typ av cookie hjälper oss att följa antal besök på vår webbsida och hur våra användare hittade till oss. Vi använder cookies till att mäta och analysera för att exempelvis kunna förbättra användarvänligheten på vår webbplats. Vi kan med hjälp av våra insamlade cookies analysera hur användaren navigerar på webbplatsen, och ta bort irrelevanta sidor och information för att skapa ett så användbart material för våra kunder som möjligt. Den information som vi sparar är exempelvis vilka produktsidor som du besöker.
Marknadsföring
Dessa cookies används för att kunna analysera hur vi kan marknadsföra våra produkter och tjänster. Insamlingen av cookies kan exempelvis hjälpa oss att anpassa annonser till våra besökare baserat på dess tidigare användning av våra tjänster.